Agrocentrum

AgroForum

Hogere opbrengst met Vitalosol Gold in suikerbieten

Tijdens het groeiseizoen is het belangrijk om het gewas te voeden met spoorelementen. Het wordt steeds lastiger om een gewas als suikerbieten gezond te houden. De resultaten van de proef in suikerbieten, in 2020 uitgevoerd door Proeftuin Zwaagdijk, bewijzen dat Vitalosol Gold het gewas langer gezond houdt. En dat resulteert in meer opbrengt! Vitalosol Gold is een bladmeststof met zwavel, mangaan en koper. Al deze elementen zijn belangrijk voor de gezondheid van het gewas.

 

 

 

 

 

ADVIES Vitalosol Gold:

Suikerbieten:               3 l/ha toevoegen aan de fungicide

Bladgewassen:           3 l/ha toevoegen aan fungicide of afwisselen

Andere gewassen:      3 – 5 l/ha toevoegen aan fungicide of afwisselen

 

Bekijk de film van de proefresultaten op YouTube: https://youtu.be/dnwjkoHezXU

 

Vloeibare Kali voor bladbemesting aardappelen en uien

In de teelt van aardappelen en uien is kalium in deze tijd van het jaar vaak moeilijker opneembaar voor de plant. Kali toedienen als bodembemesting kan prima als basisbemesting, maar werkt niet heel snel en doeltreffend. Zeker bij droogte blijft de korrel maar liggen, zonder effect. Een bladtoepassing met Kali TS 340 daarentegen wordt direct opgenomen door het blad en werkt daarom zeer doeltreffend.

Kali TS bevat ook zwavel en wat stikstof. Maar is er naast Kali ook echt behoefte aan stikstof dan kan Kali TS 340 gemengd worden gespoten met KryptoN. Mengen met gewasbeschermingsmiddelen is ook mogelijk.

 

ADVIES Kali TS 340:

Alle gewassen: 4-5 l/ha.

Een volledige overbemesting kan vervangen worden door 4 – 5 keer te spuiten met 5 l/ha Kali TS 340

Contact

Dealers

Samen sterk

De adviseurs van onze dealers beschikken over veel waardevolle praktijkkennis. Voeg daar de noviteiten van AgroCentrum aan toe en samen zorgen we ervoor dat telers de adviezen krijgen die zorgen voor een gezond, vitaal en weerbaar gewas. Samen zorgen we voor topopbrengsten!

Ondersteuning in marketingactiviteiten

Stel je gaat als bedrijf deelnemen aan een beurs, open dag of demoveld. Of je gaat een mailing versturen aan jouw afnemers. Wat ga je uitdragen? AgroCentrum is altijd bereid om te ondersteunen in promotie of (online) marketing activiteiten. Informatie delen over AgroCentrum producten met jullie “handtekening” er onder, in je eigen huisstijl. Dat is hoe wij graag samenwerken.

Demovelden

Vaak levert de (demo)proef een schat aan informatie op. Laten we samenwerken! Wij tonen jullie graag onze demovelden en we worden graag uitgenodigd om ook in jullie demovelden het effect van de AgroCentrum producten te komen bekijken. Neem contact op met Marijn Nap of Yet Reitsma 

Vraagbaak aan de bron

Onze producten worden geproduceerd door echte specialisten en onderbouwd met professionele adviezen. Wij onderhouden goede contacten met hen. Zo ondersteunen zij ons met specifieke informatie zoals Kijk bijvoorbeeld maar eens op tankmix.com  

Zaadbedrijven

Verbinding

Het is ontzettend fijn dat steeds meer zaadbedrijven ons weten te vinden. Met sommigen hebben wij al jaren een goede relatie. Andere weten ons te vinden voor een “spoedklus”. Is er behoefte om grote of kleinere partijen zaad te laten schonen, omzakken of te ontsmetten? Met onze professionele ontsmettingsmachine en met gekwalificeerd personeel, ontzorgen wij jou door diverse zaadbewerkingen in opdracht goed uit te voeren.

Nutriënten en biostimulanten op het zaad

Wat mag er in Nederland en België nog worden toegepast op het zaad? AgroCentrum is in samenwerking met zaadbedrijven altijd op zoek naar de nieuwste oplossingen.  Zo zijn we continu bezig met zoeken naar alternatieven voor gangbare zaadbehandelingsmiddelen en toekomstbestendige oplossingen.

Collecteren & Inkoop granen

AgroCentrum is bevoegd om vermeerderingsgraan te collecteren, schonen en te behandelen. Het graan wordt ontvangen op de Prins Reinierstraat 7-10 in Steenbergen. Daar bevindt zich ook de geijkte weegbrug. Het graan wordt direct geanalyseerd op vocht en hectolitergewicht.

Agrariërs

Elk jaar doe je je uiterste best om jouw gewas zo goed mogelijk te verzorgen. Dat leidt tot een gezonde oogst en een goede opbrengst. Geen jaar is hetzelfde, geen perceel is hetzelfde. Wij zijn er voor jou!

Het is een mooi beroep

Wij kennen het reilen en zeilen van jouw mooie beroep. De omstandigheden zijn niet altijd optimaal. Wij zijn er om je te helpen met al jouw vragen over voeding, doseringen en het behalen van een maximale oogstresultaat.

En dan moet je schakelen

Je kijkt naar je teelt. Soms is het zichtbaar maar veel vaker niet. Krijgt je gewas wel echt de beste voeding, in de juiste dosering, op het juiste moment? En dus zijn er geregeld vragen:

  • Welke voedingselementen zijn nu nodig?
  • Welke dosering zal ik aanhouden?
  • Hoe weet ik wat een bespuiting mij oplevert?
Wat kan je doen?

Op de website vind je veel informatie over bij (Blad)meststoffen en toevoegmiddelen  Bemestingsadvies per gewas of Mengbaarheid.

Heb je het gewenste antwoord nog niet gevonden? Schroom dan niet en stel je vraag via het contactformulier of per telefoon.