Agrocentrum

Ons verhaal

Over ons

Toen in 1992 het importeurschap van Phosyn (tegenwoordig Yara) verkregen werd kon de groei van AgroCentrum beginnen. AgroCentrum is vanaf haar oorsprong dagelijks actief in het realiseren van preventieve en innovatieve probleemoplossingen ten behoeve van de agrarische sector.

AgroCentrum zet zich met veel daadkracht en energie in om de algemene plantgezondheid in Nederland en België te verbeteren. Binnen de organisatie heerst een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel om via tussenhandelaren, boeren te helpen hun gewassen en planten te beschermen. Door continu op zoek te gaan naar nieuwe methodes, ingrediënten of producten zet AgroCentrum zich volhardend in voor een optimale plantgezondheid.

Doordat de boeren en telers van de lage landen continu voor nieuwe uitdagingen komen te staan geloven wij dat wij actief moeten blijven onderzoeken en innoveren. De opgedane kennis die AgroCentrum opdoet tijdens de door zelf geïnitieerde onderzoeken, worden op een transparante wijze openbaar gemaakt. Wij voelen het delen van onze kennis als een hoofdactiviteit van onze organisatie. Wij geloven dat onze kennis en producten bijdragen aan de benodigde veerkracht en oplossingsgerichtheid van de boeren. Wij zullen ten alle tijden de boeren van de lage landen blijven voorzien van kennis en effectieve producten.

Binnen de organisatie van AgroCentrum zijn veel werknemers met een aangeboren affiniteit voor de agrarische sector werkzaam. Ze zijn opgegroeid in de agrarische wereld en begrijpen als geen ander hoe snel er geschakeld dient te worden wanneer de teler of boer een (maatwerk) product nodig heeft. 

Benieuwd hoe AgroCentrum jou kan helpen?

Wij helpen je graag verder. Ga geheel gratis en
vrijblijvend een gesprek aan met een van ons.

Reitsma Yet AgroCentrum

Yet Reitsma

Technisch commercieel adviseur & Marketingcoördinator
HarmJan AgroCentrum

Harm-Jan

Technisch commercieel adviseur & Bemestingsspecialist

De verkoop binnendienst is te bereiken op:

Stel jouw vraag

Waarom agrocentrum ?

Bij AgroCentrum geloven wij in monitoren en in praktische bemestingsadviezen. Wij delen een passie voor het telen van land- en tuinbouwgewassen in Nederland en België. Wij voelen ons verantwoordelijk om te zorgen voor innovatieve (blad)bemestingsproducten, om daarmee de telers te ondersteunen in het realiseren van een optimale oogst. Ook zorgen wij voor professionele zaadwerken, want een goede opbrengst start aan de basis.

De telers in Nederland en België staan voor grote uitdagingen. Met daadkracht, energie en passie gaan wij doortastend op zoek naar vernieuwing en optimalisatie van de bemestingsproducten, bemestingsadviezen en zaadwerken. Dit maakt ons trots!

AgroCentrum blijft continu onderzoeken, innoveren en kennis delen. Samen met onze professionele distributeurs zijn wij keer op keer gemotiveerd om uitdagingen aan te gaan. Zo zorgen we er samen voor dat gewassen in Nederland en België op het juiste moment, de juiste voeding krijgen die ze nodig hebben voor een optimale en kwalitatief goede oogst.

In de lage landen telen we de meest kwalitatieve gewassen. Het is de gezamenlijke passie voor de agrarische sector, die ervoor zorgt dat wij keer op keer gemotiveerd raken om te onderzoeken, innoveren en de oogsten van telers in Nederland en België te optimaliseren.

Wij stropen de mouwen op, net zoals jij dat doet!

Contact

Dealers

Samen sterk

De adviseurs van onze dealers beschikken over veel waardevolle praktijkkennis. Voeg daar de noviteiten van AgroCentrum aan toe en samen zorgen we ervoor dat telers de adviezen krijgen die zorgen voor een gezond, vitaal en weerbaar gewas. Samen zorgen we voor topopbrengsten!

Ondersteuning in marketingactiviteiten

Stel je gaat als bedrijf deelnemen aan een beurs, open dag of demoveld. Of je gaat een mailing versturen aan jouw afnemers. Wat ga je uitdragen? AgroCentrum is altijd bereid om te ondersteunen in promotie of (online) marketing activiteiten. Informatie delen over AgroCentrum producten met jullie “handtekening” er onder, in je eigen huisstijl. Dat is hoe wij graag samenwerken.

Demovelden

Vaak levert de (demo)proef een schat aan informatie op. Laten we samenwerken! Wij tonen jullie graag onze demovelden en we worden graag uitgenodigd om ook in jullie demovelden het effect van de AgroCentrum producten te komen bekijken. Neem contact op met Marijn Nap of Yet Reitsma 

Vraagbaak aan de bron

Onze producten worden geproduceerd door echte specialisten en onderbouwd met professionele adviezen. Wij onderhouden goede contacten met hen. Zo ondersteunen zij ons met specifieke informatie zoals Kijk bijvoorbeeld maar eens op tankmix.com  

Zaadbedrijven

Verbinding

Het is ontzettend fijn dat steeds meer zaadbedrijven ons weten te vinden. Met sommigen hebben wij al jaren een goede relatie. Andere weten ons te vinden voor een “spoedklus”. Is er behoefte om grote of kleinere partijen zaad te laten schonen, omzakken of te ontsmetten? Met onze professionele ontsmettingsmachine en met gekwalificeerd personeel, ontzorgen wij jou door diverse zaadbewerkingen in opdracht goed uit te voeren.

Nutriënten en biostimulanten op het zaad

Wat mag er in Nederland en België nog worden toegepast op het zaad? AgroCentrum is in samenwerking met zaadbedrijven altijd op zoek naar de nieuwste oplossingen.  Zo zijn we continu bezig met zoeken naar alternatieven voor gangbare zaadbehandelingsmiddelen en toekomstbestendige oplossingen.

Collecteren & Inkoop granen

AgroCentrum is bevoegd om vermeerderingsgraan te collecteren, schonen en te behandelen. Het graan wordt ontvangen op de Prins Reinierstraat 7-10 in Steenbergen. Daar bevindt zich ook de geijkte weegbrug. Het graan wordt direct geanalyseerd op vocht en hectolitergewicht.

Agrariërs

Elk jaar doe je je uiterste best om jouw gewas zo goed mogelijk te verzorgen. Dat leidt tot een gezonde oogst en een goede opbrengst. Geen jaar is hetzelfde, geen perceel is hetzelfde. Wij zijn er voor jou!

Het is een mooi beroep

Wij kennen het reilen en zeilen van jouw mooie beroep. De omstandigheden zijn niet altijd optimaal. Wij zijn er om je te helpen met al jouw vragen over voeding, doseringen en het behalen van een maximale oogstresultaat.

En dan moet je schakelen

Je kijkt naar je teelt. Soms is het zichtbaar maar veel vaker niet. Krijgt je gewas wel echt de beste voeding, in de juiste dosering, op het juiste moment? En dus zijn er geregeld vragen:

  • Welke voedingselementen zijn nu nodig?
  • Welke dosering zal ik aanhouden?
  • Hoe weet ik wat een bespuiting mij oplevert?
Wat kan je doen?

Op de website vind je veel informatie over bij (Blad)meststoffen en toevoegmiddelen  Bemestingsadvies per gewas of Mengbaarheid.

Heb je het gewenste antwoord nog niet gevonden? Schroom dan niet en stel je vraag via het contactformulier of per telefoon.