Contact

Benieuwd hoe AgroCentrum
jou kan helpen?

Wij helpen je graag verder. Ga geheel gratis en vrijblijvend
een gesprek aan met een van ons.

Yet Reitsma

Technisch commercieel adviseur & Marketingcoördinator

+31 6 2958 7913
yet.reitsma@agrocentrum.nl

Harm-Jan

Technisch commercieel adviseur & Bemestingsspecialist

+31 6 5720 4161
harm.jan.riemens@agrocentrum.nl

De verkoop binnendienst is te bereiken op:

+31 167 65 31 50
info@agrocentrum.nl

Stel jouw vraag

AgroCentrum is leverancier van bladmeststoffen en adjuvanten maar verkoopt niet rechtstreeks aan telers of akkerbouwers. AgroCentrum verkoopt haar bladmeststoffen aan geselecteerde handelsbedrijven in Nederland en België. Er zit vast een leverancier bij u in de buurt.

Het zijn allebei chemische verbindingen van mangaan. Mangaansulfaat (MnSO4) is een in water oplosbaar zout dat mangaan en sulfaat-ionen bevat. De mangaan is gebonden aan zwavel en zuurstof. Het wordt gebruikt als meststof om een mangaantekort in de bodem te corrigeren. In Mantrac Pro zit mangaancarbonaat (MnCO3). Deze verbinding bestaat uit mangaan, koolstof en zuurstof. De vaste stof komt in de natuur voor in de vorm van mineralen. Het kan ook synthetisch worden geproduceerd. Mangaancarbonaat wordt goed opgenomen door een plant, werkt langer en is zachter voor een gewas dan mangaansulfaat.

Als het voedingselement ijzer (Fe) in contact komt met andere elementen, dan slaat het gemakkelijk neer en is het in die vorm niet meer opneembaar voor de plant. Een chelaat is een organisch element dat ijzer als het ware als een klauw vasthoudt, waardoor het ijzer niet kan neerslaan maar in oplossing blijft en dus opneembaar blijft voor de plant.

Alle voedingselementen spelen een rol! Voeding werkt op de stofwisseling van planten. Een gewas dat voldoende voedingselementen op kan nemen, heeft een betere stofwisseling en is weerbaarder. Justus von Liebig schreef al lang geleden dat de voedingstoestand (lees balans) een van de hoofdfactoren is die ziektegevoeligheid beïnvloedt. Sommige nutriënten (o.a. mangaan, zwavel, zink en koper) hebben een fungi toxische werking bij contact met een schimmel en zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van fytoalexinen en fenolen en lignine. Fytoalexinen dragen bij aan de afweer tegen ziekten, fenolen hebben antioxidante en antimicrobiële eigenschappen en lignine zorgt voor stevigheid van plantencellen. Niet voor niets wordt de meststof Vitalosol Gold (met zwavel, mangaan en koper) veel ingezet op gewassen die lang op het veld staan.

Koper is een zeer belangrijk element voor de vitaliteit van een gewas. Een kopergebrek is vaak niet zichtbaar. Koper is belangrijk voor de ademhaling en fotosynthese van planten. Daarnaast is koper essentieel voor de aanmaak van lignine in celwanden en daarmee voor de stevigheid van een gewas. Koper heeft ook een functie bij de aanmaak van fytoalexinen (plantaardige afweerstoffen die de plant beschermen tegen schimmels, virussen, bacteriën, UV-straling en insecten) en bij wondheling.
Een tekort aan koper komt vaak voor op humusrijke zandgronden met een hoge pH. Hoge gehalten aan stikstof, fosfaat en molybdeen zijn ook vaak een oorzaak van kopergebrek.

Aanmelden voor
Agroforum

Wij versturen 6 tot 8 agroforums per jaar.
Wil jij deze ook ontvangen meld je dan aan hier onder.

Contact

Dealers

Samen sterk

De adviseurs van onze dealers beschikken over veel waardevolle praktijkkennis. Voeg daar de noviteiten van AgroCentrum aan toe en samen zorgen we ervoor dat telers de adviezen krijgen die zorgen voor een gezond, vitaal en weerbaar gewas. Samen zorgen we voor topopbrengsten!

Ondersteuning in marketingactiviteiten

Stel je gaat als bedrijf deelnemen aan een beurs, open dag of demoveld. Of je gaat een mailing versturen aan jouw afnemers. Wat ga je uitdragen? AgroCentrum is altijd bereid om te ondersteunen in promotie of (online) marketing activiteiten. Informatie delen over AgroCentrum producten met jullie “handtekening” er onder, in je eigen huisstijl. Dat is hoe wij graag samenwerken.

Demovelden

Vaak levert de (demo)proef een schat aan informatie op. Laten we samenwerken! Wij tonen jullie graag onze demovelden en we worden graag uitgenodigd om ook in jullie demovelden het effect van de AgroCentrum producten te komen bekijken. Neem contact op met Harm-Jan of Yet Reitsma 

Vraagbaak aan de bron

Onze producten worden geproduceerd door echte specialisten en onderbouwd met professionele adviezen. Wij onderhouden goede contacten met hen. Zo ondersteunen zij ons met specifieke informatie zoals Kijk bijvoorbeeld maar eens op tankmix.com  

Zaadbedrijven

Verbinding

Het is ontzettend fijn dat steeds meer zaadbedrijven ons weten te vinden. Met sommigen hebben wij al jaren een goede relatie. Andere weten ons te vinden voor een “spoedklus”. Is er behoefte om grote of kleinere partijen zaad te laten schonen, omzakken of te ontsmetten? Met onze professionele ontsmettingsmachine en met gekwalificeerd personeel, ontzorgen wij jou door diverse zaadbewerkingen in opdracht goed uit te voeren.

Nutriënten en biostimulanten op het zaad

Wat mag er in Nederland en België nog worden toegepast op het zaad? AgroCentrum is in samenwerking met zaadbedrijven altijd op zoek naar de nieuwste oplossingen.  Zo zijn we continu bezig met zoeken naar alternatieven voor gangbare zaadbehandelingsmiddelen en toekomstbestendige oplossingen.

Collecteren & Inkoop granen

AgroCentrum is bevoegd om vermeerderingsgraan te collecteren, schonen en te behandelen. Het graan wordt ontvangen op de Prins Reinierstraat 7-10 in Steenbergen. Daar bevindt zich ook de geijkte weegbrug. Het graan wordt direct geanalyseerd op vocht en hectolitergewicht.

Agrariërs

Elk jaar doe je je uiterste best om jouw gewas zo goed mogelijk te verzorgen. Dat leidt tot een gezonde oogst en een goede opbrengst. Geen jaar is hetzelfde, geen perceel is hetzelfde. Wij zijn er voor jou!

Het is een mooi beroep

Wij kennen het reilen en zeilen van jouw mooie beroep. De omstandigheden zijn niet altijd optimaal. Wij zijn er om je te helpen met al jouw vragen over voeding, doseringen en het behalen van een maximale oogstresultaat.

En dan moet je schakelen

Je kijkt naar je teelt. Soms is het zichtbaar maar veel vaker niet. Krijgt je gewas wel echt de beste voeding, in de juiste dosering, op het juiste moment? En dus zijn er geregeld vragen:

  • Welke voedingselementen zijn nu nodig?
  • Welke dosering zal ik aanhouden?
  • Hoe weet ik wat een bespuiting mij oplevert?
Wat kan je doen?

Op de website vind je veel informatie over bij (Blad)meststoffen en toevoegmiddelen  Bemestingsadvies per gewas of Mengbaarheid.

Heb je het gewenste antwoord nog niet gevonden? Schroom dan niet en stel je vraag via het contactformulier of per telefoon.