Magnesium in pitfruit

Magnesium in pitfruit

magnesium in pitfruit

Magnesium is een belangrijk bestanddeel van bladgroen (chlorofyl) en speelt daarom een belangrijke rol bij de fotosynthese. Magnesium maakt deel uit van de eiwitsynthese en regelt de waterabsorbtie van de plant. De magnesiumbehoefte is het grootst gedurende de periode van sterke scheutgroei na de bloei. Jong blad en vruchten onttrekken magnesium aan het oude blad.  Voldoende magnesium voorkomt daarom vroege bladval. Zelfs bij goede bodemreserve is het noodzakelijk om standaard bladbespuitingen uit te voeren met magnesium.

Boriumgebrek in pitfruit

Omdat magnesium mobiel is in de plant, zien we een gebrek het eerst ontstaan in de oudere bladeren. Het jonge blad (en vrucht) onttrekt het mobiele magnesium uit de oudere bladeren. De oudere bladeren kleuren geel. Snel daarna ontstaan op deze plaatsen necrotische vlekken. In ernstige gevallen kan een groot deel van de bladeren al in augustus of september afvallen.
de eerste vergeling ontstond.

Magnesiumgebrek in appel

Wanneer magnesiumgebrek in pitfruit?

Een tekort aan magnesium komt vaak voor op zuurdere zandgronden en op gronden met een overschot aan kalium. Een te hoge concentratie kalium en calcium kan er voor zorgen dat de plant een tekort heeft aan magnesium. Op kleigrond speelt de ‘vulling’ van het klei-humus complex met oa kalium, magnesium, calcium en natrium hierin een rol. Deze vulling dient in balans te zijn voor een optimale beschikbaarheid van deze mineralen.

AgroCentrum advies voor magnesium in pitfruit

Hydromag 500 bevat 500 g/l magnesium (MgO). De formulering zorgt ervoor dat je met minder magnesium hetzelfde resultaat behaald als met bijvoorbeeld bitterzout.
Advies: 2x 4 l/ha in de nabloei periode. Interval 14 dagen. Na de vruchtrui nogmaals 1 à 2 keer 4 l/ha.


Lebosol Magnesium 400 SC bevat naast 400 g/l magnesium (MgO) ook 25 g/l calcium (CaO). Het mag worden toegepast in de biologische teelt.
Advies: 3 – 5 l/ha tussen vruchtzetting en oogst. Meestal zijn 2 tot 3 toepassingen nodig.

Benieuwd hoe AgroCentrum
jou kan helpen?

Wij helpen je graag verder. Ga geheel gratis en vrijblijvend
een gesprek aan met een van ons.

Yet Reitsma

Technisch commercieel adviseur & Marketingcoördinator

+31 6 2958 7913
yet.reitsma@agrocentrum.nl

Harm-Jan

Technisch commercieel adviseur & Bemestingsspecialist

+31 6 5720 4161
harm.jan.riemens@agrocentrum.nl

De verkoop binnendienst is te bereiken op:

+31 167 65 31 50
info@agrocentrum.nl

Stel jouw vraag

Contact

Dealers

Samen sterk

De adviseurs van onze dealers beschikken over veel waardevolle praktijkkennis. Voeg daar de noviteiten van AgroCentrum aan toe en samen zorgen we ervoor dat telers de adviezen krijgen die zorgen voor een gezond, vitaal en weerbaar gewas. Samen zorgen we voor topopbrengsten!

Ondersteuning in marketingactiviteiten

Stel je gaat als bedrijf deelnemen aan een beurs, open dag of demoveld. Of je gaat een mailing versturen aan jouw afnemers. Wat ga je uitdragen? AgroCentrum is altijd bereid om te ondersteunen in promotie of (online) marketing activiteiten. Informatie delen over AgroCentrum producten met jullie “handtekening” er onder, in je eigen huisstijl. Dat is hoe wij graag samenwerken.

Demovelden

Vaak levert de (demo)proef een schat aan informatie op. Laten we samenwerken! Wij tonen jullie graag onze demovelden en we worden graag uitgenodigd om ook in jullie demovelden het effect van de AgroCentrum producten te komen bekijken. Neem contact op met Harm-Jan of Yet Reitsma 

Vraagbaak aan de bron

Onze producten worden geproduceerd door echte specialisten en onderbouwd met professionele adviezen. Wij onderhouden goede contacten met hen. Zo ondersteunen zij ons met specifieke informatie zoals Kijk bijvoorbeeld maar eens op tankmix.com  

Zaadbedrijven

Verbinding

Het is ontzettend fijn dat steeds meer zaadbedrijven ons weten te vinden. Met sommigen hebben wij al jaren een goede relatie. Andere weten ons te vinden voor een “spoedklus”. Is er behoefte om grote of kleinere partijen zaad te laten schonen, omzakken of te ontsmetten? Met onze professionele ontsmettingsmachine en met gekwalificeerd personeel, ontzorgen wij jou door diverse zaadbewerkingen in opdracht goed uit te voeren.

Nutriënten en biostimulanten op het zaad

Wat mag er in Nederland en België nog worden toegepast op het zaad? AgroCentrum is in samenwerking met zaadbedrijven altijd op zoek naar de nieuwste oplossingen.  Zo zijn we continu bezig met zoeken naar alternatieven voor gangbare zaadbehandelingsmiddelen en toekomstbestendige oplossingen.

Collecteren & Inkoop granen

AgroCentrum is bevoegd om vermeerderingsgraan te collecteren, schonen en te behandelen. Het graan wordt ontvangen op de Prins Reinierstraat 7-10 in Steenbergen. Daar bevindt zich ook de geijkte weegbrug. Het graan wordt direct geanalyseerd op vocht en hectolitergewicht.

Agrariërs

Elk jaar doe je je uiterste best om jouw gewas zo goed mogelijk te verzorgen. Dat leidt tot een gezonde oogst en een goede opbrengst. Geen jaar is hetzelfde, geen perceel is hetzelfde. Wij zijn er voor jou!

Het is een mooi beroep

Wij kennen het reilen en zeilen van jouw mooie beroep. De omstandigheden zijn niet altijd optimaal. Wij zijn er om je te helpen met al jouw vragen over voeding, doseringen en het behalen van een maximale oogstresultaat.

En dan moet je schakelen

Je kijkt naar je teelt. Soms is het zichtbaar maar veel vaker niet. Krijgt je gewas wel echt de beste voeding, in de juiste dosering, op het juiste moment? En dus zijn er geregeld vragen:

  • Welke voedingselementen zijn nu nodig?
  • Welke dosering zal ik aanhouden?
  • Hoe weet ik wat een bespuiting mij oplevert?
Wat kan je doen?

Op de website vind je veel informatie over bij (Blad)meststoffen en toevoegmiddelen  Bemestingsadvies per gewas of Mengbaarheid.

Heb je het gewenste antwoord nog niet gevonden? Schroom dan niet en stel je vraag via het contactformulier of per telefoon.

 

Werkzaamheden

Dit jaar verschijnen er nog meer gewassen. Nog even geduld aub.