Verminderen van stress in pitfruit

Verminderen van stress in pitfruit

Verminderen van stress in pitfruit

Naast sommige voedingselementen hebben aminozuren, zeewierextracen, huminezuren en fulvinezuren ook een positief effect op de groeikracht, vitaliteit en weerbaarheid van fruitbomen. Ze verlagen de stress bij extreme temperaturen en droogte en geven energie aan de boom. Door wortelvorming te stimuleren, verbeteren ze de opname van voedingselementen.

AgroCentrum advies voor het verlagen van stress in pitfruit

Avitar bevat 40% Aminosol, 40% zeewierextract (Ascophyllum Nodosum) en 20% humine- en fulvinezuren. Het bevat bovendien 4,1% totaal stikstof (N) en 2,1% kaliumoxide (K2O). Het helpt om de negatieve gevolgen van abiotische stress (nat, droogte, straling, hitte of kou) maar ook stress als gevolg van groeistadia van planten (bijv. bloei en vruchtvorming) te verlagen. Avitar bevordert de wortelontwikkeling en verbetert de opname van voedingsstoffen. Het zorgt voor gladde vruchten met een grotere vruchtmaat en bovendien geeft het in appels een positief effect op de kleuring van het fruit.
Advies: Appels 3x 5 l/ha vanaf het vallen van de bloemblaadjes met een interval van 14 dagen. In peer 1x 5 l/ha kort na de pluk, 1x 5 l/ha vanaf het vallen van de bloemblaadjes en 1x 5 l/ha kort na de bloei.

Aminosol & Aminosol PS zijn producten met aminozuren op basis van respectivelijk diermeel en plantaardig eiwit. Ze werken stressverlagend. Aminosol en Aminosol PS worden ook veel ingezet in combinatie met gewasbeschermingsmiddelen vanwege de uitvloeiende, hechtende werking en het vermideren van zichtbaar residu. In pitfruit heeft Aminosol een positief effect op vruchtkleur, vruchtmaat en beperkt het de verruwing. Beide producten mogen worden toegepast in de biologische teelt.
Advies: 2 keer 2 – 5 l/ha vanaf het roze/witte knopstadium. De lage dosering na de bloei.

Biotrac is een uitgebanceerde mix van zeewierextract met wat stikstof (N), borium (B), kalium (K) en zink (Zn). De antioxidanten hebben een positieve invloed bij extreme temperaturen en droogte.
Advies: 3 x 3 l/ha Biotrac toepassen vóór en tijdens de bloei en 1x na het vallen van de bloemblaadjes.

Ferticell Protein Nitrogen 16 bevat 100% natuurlijke pantaardige aminzuren die omgerekend 16% stikstof leveren. Omdat er geen ureum, nitraat- en ammoniumstikstof inzit bespraat het de boom enorm veel energie en het is goed voor de weerbaarheid van het gewas. Het mag worden toegepast in de biologische teelt.
Advies: 5 – 15 kg/ha, 3 tot 4 keer toepassen met een tussenpoos van 5 – 7 dagen.

Stimplex is een meststof op basis van 100% puur zeewierextract van Ascophyllum nodosum. Het bevordering celdeling, zetting, vruchtmaat, stevigheid van de celwanden,  beurtjaardoorbreking en opbrengst. Het mag worden toegepast in de biologische teelt.
Advies: 4 keer 1,5 – 3,5 l/ha in groene kop + roze/ witte knop en tijdens de bloei en begin vruchtontwikkeling.

Verminderen van stress in pitfruit

Verminderen van stress in pitfruit

Benieuwd hoe AgroCentrum
jou kan helpen?

Wij helpen je graag verder. Ga geheel gratis en vrijblijvend
een gesprek aan met een van ons.

Yet Reitsma

Technisch commercieel adviseur & Marketingcoördinator

+31 6 2958 7913
yet.reitsma@agrocentrum.nl

Harm-Jan

Technisch commercieel adviseur & Bemestingsspecialist

+31 6 5720 4161
harm.jan.riemens@agrocentrum.nl

De verkoop binnendienst is te bereiken op:

+31 167 65 31 50
info@agrocentrum.nl

Stel jouw vraag

Contact

Dealers

Samen sterk

De adviseurs van onze dealers beschikken over veel waardevolle praktijkkennis. Voeg daar de noviteiten van AgroCentrum aan toe en samen zorgen we ervoor dat telers de adviezen krijgen die zorgen voor een gezond, vitaal en weerbaar gewas. Samen zorgen we voor topopbrengsten!

Ondersteuning in marketingactiviteiten

Stel je gaat als bedrijf deelnemen aan een beurs, open dag of demoveld. Of je gaat een mailing versturen aan jouw afnemers. Wat ga je uitdragen? AgroCentrum is altijd bereid om te ondersteunen in promotie of (online) marketing activiteiten. Informatie delen over AgroCentrum producten met jullie “handtekening” er onder, in je eigen huisstijl. Dat is hoe wij graag samenwerken.

Demovelden

Vaak levert de (demo)proef een schat aan informatie op. Laten we samenwerken! Wij tonen jullie graag onze demovelden en we worden graag uitgenodigd om ook in jullie demovelden het effect van de AgroCentrum producten te komen bekijken. Neem contact op met Harm-Jan of Yet Reitsma 

Vraagbaak aan de bron

Onze producten worden geproduceerd door echte specialisten en onderbouwd met professionele adviezen. Wij onderhouden goede contacten met hen. Zo ondersteunen zij ons met specifieke informatie zoals Kijk bijvoorbeeld maar eens op tankmix.com  

Zaadbedrijven

Verbinding

Het is ontzettend fijn dat steeds meer zaadbedrijven ons weten te vinden. Met sommigen hebben wij al jaren een goede relatie. Andere weten ons te vinden voor een “spoedklus”. Is er behoefte om grote of kleinere partijen zaad te laten schonen, omzakken of te ontsmetten? Met onze professionele ontsmettingsmachine en met gekwalificeerd personeel, ontzorgen wij jou door diverse zaadbewerkingen in opdracht goed uit te voeren.

Nutriënten en biostimulanten op het zaad

Wat mag er in Nederland en België nog worden toegepast op het zaad? AgroCentrum is in samenwerking met zaadbedrijven altijd op zoek naar de nieuwste oplossingen.  Zo zijn we continu bezig met zoeken naar alternatieven voor gangbare zaadbehandelingsmiddelen en toekomstbestendige oplossingen.

Collecteren & Inkoop granen

AgroCentrum is bevoegd om vermeerderingsgraan te collecteren, schonen en te behandelen. Het graan wordt ontvangen op de Prins Reinierstraat 7-10 in Steenbergen. Daar bevindt zich ook de geijkte weegbrug. Het graan wordt direct geanalyseerd op vocht en hectolitergewicht.

Agrariërs

Elk jaar doe je je uiterste best om jouw gewas zo goed mogelijk te verzorgen. Dat leidt tot een gezonde oogst en een goede opbrengst. Geen jaar is hetzelfde, geen perceel is hetzelfde. Wij zijn er voor jou!

Het is een mooi beroep

Wij kennen het reilen en zeilen van jouw mooie beroep. De omstandigheden zijn niet altijd optimaal. Wij zijn er om je te helpen met al jouw vragen over voeding, doseringen en het behalen van een maximale oogstresultaat.

En dan moet je schakelen

Je kijkt naar je teelt. Soms is het zichtbaar maar veel vaker niet. Krijgt je gewas wel echt de beste voeding, in de juiste dosering, op het juiste moment? En dus zijn er geregeld vragen:

  • Welke voedingselementen zijn nu nodig?
  • Welke dosering zal ik aanhouden?
  • Hoe weet ik wat een bespuiting mij oplevert?
Wat kan je doen?

Op de website vind je veel informatie over bij (Blad)meststoffen en toevoegmiddelen  Bemestingsadvies per gewas of Mengbaarheid.

Heb je het gewenste antwoord nog niet gevonden? Schroom dan niet en stel je vraag via het contactformulier of per telefoon.

 

Werkzaamheden

Dit jaar verschijnen er nog meer gewassen. Nog even geduld aub.